Wanneer elke seconde telt

Iedere week worden in ons land ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand.
Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt.
Reanimatie, hartmassage in combinatie met mond-op-mond-beademing, kan levensreddend zijn.
Onmiddellijke alarmering van ambulance en/of arts is echter minstens zo belangrijk. Zo verdubbelt de basale reanimatie de overlevingskansen van een slachtoffer. Daarom stimuleert de Nederlandse Hartstichting het reanimatie onderwijs aan alle Nederlanders. De doelstelling, 30 procent van de bevolking kan reanimeren en wordt burgerhulpverlener.

Een reanimatiecursus is vooral van belang voor familie en huisgenoten van hartpatiënten en voor hen die veel in contact komen met het publiek zoals politie, brandweer, portiers, beveiligingsmedewerkers, wegenwachters, bus- tram- en taxichauffeurs, sporttrainers en -begeleiders, personeel in winkels en warenhuizen. Iedere Nederlander kan thuis, tijdens werk en in vrije tijd worden geconfronteerd met een hartstilstand, een ongeval, verstikking, verslikking, verdrinking en bijvoorbeeld ook overdosering van geneesmiddelen of drugs. Aangezien niemand in zo’n situatie een hulpeloze toeschouwer wil zijn, is een reanimatiecursus voor iedere Nederlander van belang.


 Wat doet een burgerhulpverlener?
 Bekijk de info op de site van de  Hartstichting
 Of neem een kijkje op site van :  Hartslagnu.nl 

 Aanmelden/Registreren als burgerhulpverlener.
 Registreer je als burgerhulpverlener of registreer één of meerdere AED's. Deelname is geheel kosteloos. Kun je reanimeren en ben je inzetbaar bij een noodoproep of ben je eigenaar van één of meerdere AED’s en wil je AED(s)   beschikbaar stellen voor noodsituaties?
Klik dan op  registreer om jezelf te registreren als burgerhulpverlener en/of als AED beheerder.

Word jij ook burgerhulpverlener?
Klik op de film om te starten.